Dienstag, 30. April 2013

Kabak yemegi

Selamunaleykum, 

bu ayinda sonuna gelmis bulunmaktayiz. Ne kadarda cabuk geciyor zaman. Zaman demisken, zamani anlatan sayin üstad Necip Fazil Kisakürek'ten cok güzel bir siir paylasmak istoyorum. Fakat bi sonraki yayinimda. Simdi kabak yemegi zamani:))


Resimde görmüs oldugunuz kabak yemegi cok hafif olmasiyla birlikte cokda cabuk yapilabiliniyor. Bu yemegi tarifini bizim ailenin yeni gelini olan Seyma hanimdan aldim. Allah ondan razi olsun! 
Gerekli malzemeler (4 kisilik icin): 

- 2 orta boy kabak
- 1 sogan
- 3 yemek kasigi bulgur veya pirinc
- 1 yemek kasigi salca
- tuz, karabiber ve nane

Yapilisi:

Önce sogani ince ince dograyip zeytinyag'da kavuruyoruz. Üstüne küp küp dogranmis kabaklari ve salcayi koyup bi güzel harli ateste kavuruyoruz. Kavurduktan sonra üstüne bir parmak gececek sekilde kaynamis su döküp, pirinc veya bulguru ekleyip, onlarin pismesine kadar düsük ateste pisiriyoruz. Tabiki tuzunu ve nanesini unutmuyoruz. Istege göre üstüne sarimsakli yogurtda dökünüp yeniliyor. Cokda lezzetli oluyor:)


Afiyet, sifa olsun:)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen