Sonntag, 28. Mai 2017

Ispanaklli quiche

Selamunaleykum,

mubarek ramazan ayina girmis bulunmaktayiz. Bugün ikinci gün. Rabbim insallah hakkiyla gecirmemizi nasip eder. Amin.

Size bir hafta önce yaptigim ispanakli quiche tarifini verecegim.


Hamuru:
- 150 gr un
- 100 gr tereyag
- 3 yemek kasigi soguk su
- tuz

Bu malzemelerden bir hamur yogurup 30 dakika buzdolabinda dinlendirdikten sonra quiche kalibina (ben normal pasta kalibi kullandim) güzelce serip, catal ile bir kac yeri delip, firinda yaklasik 30 dk pisirdim.

Tabani piserken ic harcini hazirladim. Bunun icin gerekli malzemeler sunlar:

Ic harci:
- 500 gr taze ispanak
- 2 dis sarimsak
- 1 taze kirmizi biber
- 2 yumurta
- 1 su bardagi süt
- istege göre beyaz peynir
- tuz, karabiber
- kasar peyniri (üstüne)

Öncelikle ispanaklari yikayip, cok kücük olmayacak sekilde dogruyoruz. Ardindan genisce bir tavada siviyagda hafifden öldürüyoruz. Ispanak ile birlikte biber ve sarimsagida koyuyoruz. Öldükten sonra kenara sogmaya birakiyoruz. O sogarken baska bir kapta kasar haric geri kalan malzemeleri güzelce cirpiyoruz.

Firinda zcik pisen hamurun üzerine önce biberli ispanak karisimini ekliyoruz. Sonra sivi malzemeleride döküp, rendelenmis kasar peynirini ekleyip 180° derecelik firinda üstü kizarana kadar pisiriyoruz.


Afiyet olsun


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen