- kremali domates corbasi (resimde gözüktügü gibi :))
- perde pilavli
- karniyarik
- domatesli bruscetta
- cacik
- tatli olarakda profiterol (bi önceki postumda resmi ve tarifini görebilirsiniz)
Cok sükürki soframin ve yaptiklarimin bi kisminin resmini cekip saklamisim :)
Buda yaptigim etsiz perde pilavi:
Malzemeler:
Hamuru:
- 2 su bardagi un
- 0,5 su bardagi su
- 1 yumurta
- 15 gr. margarin (ben yaklasik bir yemek kasik kullandim)
- tuz
Ici icin:
- 2 su bardagi pirinc
- 2,5 su bardagi tavuk suyu
- 0,5 cay bardagi sivi yagi
- 1 sogan
- 2 corba kasigi limon suyu
- tuz, karabiber
Üstü icin:
- yaklasik bir avuc badem
Yapilisi:
Öncelikle bademleri bir tavada hafif kavuruyoruz ve kenara koyuyoruz. Hamur icin bütün hamur malzemelerini karistirip, yogurup 30dk dinlemeye birakiyoruz. O sirada bir tencerede soganlari sivi yagin icinde pembelesinceye kadar kavurup pirinci ekliyoruz. Onuda bi güzel kavurduktan sonra tavuk ve limon suyunu ekleyip tencerenin kapagini kapatiyoruz. Kisik ateste suyunu cekene kadar pisiriyoruz. Pilav piserken bi kek kalibini yaglayip icine bademleri dagitiyoruz. Hamuru ince bi sekilde acip, kalibin disina sarsacak sekilde kek kalibina seriyoruz. Pilav pistikten sonra serdigimiz hamurun icine koyup, kenardan sarkan parcalarlan hicbir tarafi acik kalmamak sartiyla kapatiyoruz. Firinda 180°C de üstü kizarana kadar pisirip, servis tabagina ters cevirerek servis ediyoruz.
Afiyet ve sükrünüz bol olsun :)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen