Sonntag, 4. November 2012

Profiterol ve "Croquembouche"'um


Simdi sizinle benim yaptigim Profiterol tarifimi paylasmak istiyorum. 


MALZEMELER: 
Hamuru: 
-1/2 paket margarin (yaklasik 3 yemek kasigi oluyor) 
- 1 su bardagi su
- 1 cimke tuz 
- 1 kesme seker
- 3 orta boy yumurta
- 1 su bardagi un

Kremasi: 
- 100 gr. margarin
- 2,5 fincan un
- 3 fincan seker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya sekeri

Cikolata sosu: 
- 1 su bardagi seker
- 3 yemek kasigi kakao
- 1/2 su bardagi su
- 3 corba kasigi margarin

YAPILISI: 
Hamuru yapmak icin öncelikle yumurta ve un haric tüm malzemleri bi tencereye koyup kaynatiyoruz. Ardindan unu ekleyip bir tahta kasikla hizli hizli karistiriyoruz. Hamur önce tencerenin altina yapisiyor fakat biraz karistirdiktan sonra yine cözülüp bir parca haline geliyor. Bu haldeyken hamuru bir cam kaseye koyup icine yumurtalari teker teker kirip 3'er dakika mixerlen cirpiyoruz. Bu islemimiz bitikten sonra iki kasik yardimiyla ceviz büyüklügünde toplar yapip yaglanmis kagida yerlestiriyoruz. 180° derecede hafif kizarip sisene kadar pisiriyoruz. Not: firin kapisini hic acmiyoruz!!

Profiterollar pisirken krema malzemleriyle muhallebi kivaminda bir krema yapiyoruz. Bunlari pisen profiterollarin icine sikip sogmasini bekliyoruz. Onlar sogarken cikolata sosunu hazirliyoruz. Bunun icinde bütün sos malzemlerini karisitirip koyu bi kivama gelende kadar kisik ateste kaynatiyoruz. 

En sonunda istege göre birinci resimdeki gibi tek tek bi tabaga veyada bi aralarina cikolata sosu yapistirarak dag haline getirip, fransizcadan gelen bir kelimeyle Croquembouche'umuzu (resim 2) olusturmus oluyoruz.

Afiyet olsun iyi denemeler :)




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen