Buaralar evde oldugumdan yeni seyler yazip yayinlamaya firsatim oluyor.
Bugün sizlerle patatesli gül böregini paylasacagim.
Malzemeler:
- 3 tane hazir yufka
Yufkalari islamak icin:
- bir su bardagi yogurt
- yarim su bardagi zeytinyagi
- yarim su bardagi süt
- yarim paket kabartma tozu
- tuz
Ic harci icin:
- 3 orta boy patates
- bir sogan
- nane, tuz, ve karabiber
Yapilisi:
Ic harcini yapmak icin önce patatesleri haslayip, soyup, rendeliyoruz. Tavada ince ince dogranmis soganlari kavuruyoruz ve patatesleri ekliyoruz. Baharatlari damak tadina göre ekleyip 5 dk kisik ateste kavuruyoruz.
Yufkalari dörde bölüp, islamak icin hazirladigimiz siviylan bir firca yardimiyla islatiyoruz. Sonra uzun kismina ic harcindan biraz serip, rulo yapip, gül seklinde icine dogru kiviriyoruz. Ayni bu sekilde bütün yufkalari hazirlayip tepsiye diziyoruz.
Buda pismis hali:)
Afiyet, bal, seker olsun:)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen