Dienstag, 10. September 2013

Köstebek Pasta

Selamunaleykum,

haftasonu aniden gelen misafirlerime ne yapsam telasiyla girdigim mutfaktan, köstebek pastayla ciktim. Cok cabuk yapilabilen ve tadida guzel olan köstebek pastam:




Malzemeler:
- 100 gr. oda sicakliginda tereyagi
- 120 gr. seker
- 150 gr. un
- 30 gr. kakao
- 1 cay kasigi kabartma tozu
- 2 yumurta
- 75 ml süt

Bütün malzemeleri iyice cirpip, yuvarlak kek kalibina döküp, 180°C firinda 40 dakika pisiriyoruz. Pistikten sonra sogutmaya birakiyoruz ve o sirada kremayi cirpiyoruz. Kekin ortasindan 1 cm civarinda kesip icine muz dogruyoruz. Kremayida muzun üzerine serip, kekin ortasindan cikartmis oldugumuz hamuru ufalayip, krema kapanacak sekilde üzerine seriyoruz.
Buzdolabinda 1 saat bekletip servis ediyoruz.

Afiyet olsun:)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen