Mittwoch, 23. Oktober 2013

Kirmizi erik pastasi - Zwetschgendatschi mit Quarkölteig

Selamunaleykum,

Almanlarin meshur kirmizi erikli pastasini (Zwetschgendatschi) yapmistim. Simdi sizlerlen onu paylasmak istiyorum.

Malzemeler:
- 1 yumurta
- 4 yemek kasigi süt
- 80 gr. seker
- 6 yemek kasigi sivi yag
- 150 gr. Quark
- 300 gr. un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 cimdik tuz
- yarim paket vanilya sekeri
- 20 gr. tereyag
- 1 kg. kirimizi erik


Yapilisi:
Tereyag haric bütün malzemeleri cirpip kulak memesi kivaminda bir hamur elde ediyoruz. Hamuru tepsiye serip üzerine cekirdekleri cikartilmis erikleri yerlestiriyoruz. 180°C firinda 30 dk. pisiriyoruz. Firindan cikartir cikartmaz erimis tereyagi üzerinde gezdirip, seker serpistiriyoruz.
Afiyet, bal, seker olsun:)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen