Freitag, 11. Oktober 2013

Sebze degerlendirmece - pirasa, kabak tavasi

Selamunaleykum,

öncelikle hayirli cumalar dilerim. Rabbim su mubarek günlerde bütün dualarimizi kabul etsin ve bütün müslüman alemine saglik, sihhat ve huzur versin. AMIN!

Buzdolabimda bekleyen ve birtrlü yapma firsatini bulamidigim pirasayi en sonunda cürümeden nasil degerlendirsem düsünceleriyle bogusurken, aklima süper bir fikir geldi. Mücverin biraz farklisini yapayim dedim. Sonuc olarak pirasa tavasi cikti:)

Yapilisina gelince, istediginiz kadar pirasayi (ben iki sap kullandim) ince ince dogruyorsunuz. Bir tane kabak rendeleyip pirasaylan karistiriyoruz. Bu karisimin icerisine bir tane yumurta, 3 yemek kasigi un, tuz, karabiber ve kurumus nane ekleyip iyince karistirdiktan sonra tavada kizgin yagin icine döküp iki tarafi kizarana kadar pisiriyoruz.
Sonucunu görüyorsunuz:) 
Afiyet olsun!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen