Freitag, 29. November 2013

Kremali Armut pastasi

Selamunaleykum,

hayirli bereketli cumalar diliyorum herkese.

Havalar cok sogudu. Bu havalarda evde oturup bir pasta esliginde güzel bi cay icinmeli. Tabi fazlaya kacmayip kilolari almamak sartiyla.
Benimde canim birgün cok pasta cekince ve evdede bir türlü yenemeyen armut olunca, bunlardan armutlu bir pasta yapmaya karar verdim. Sonuc olarak bu cikti ortaya:)




Malzemeler:
Hamuru:
- 250 gr un
- 100 gr tereyag
- 40 gr pudra sekeri
- 1 yumurta sarisi
- birazcik süt
- bir cimdik tuz

Kremasi:
- 200 gr süt
- 200 gr krema (Schlagsahne)
- 45gr seker
- 2 paket vanilya pudingi
- 2 yumurta

- 3 tane yumusamis armut

Hamur malzemelerinden bir hamur elde edip, yuvarlak kek kalibina seriyoruz. Önceden isitilmis 180°C lik firinda 10 dk bi ön pisirme gerceklestiriyoruz. Bu arada bütün krema malzemelerini cirpiyoruz ve armutlari soyup küp küp dogruyoruz.
10 dakika firinda pisen keki cikarip icerisine önce armutlari sonrada krema karisimi döküp, üzerine badem serpistiriyoruz. 45 dakika daha firinda pisirip, soguduktan sonra üzerine pudra sekeri ekleyip servis yapiyoruz.
Afiyet, bal seker olsun:)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen